Aminata

One love without borders!

Tonårsmorsa vann pris vid stora Bloggalan!

bild-4

Fatou med sitt pris, bland alla de andra bloggarna som vann! Klicka på bilden för att läsa artikeln.

Grattis Fatou Touray aka Tonårsmorsa till ditt pris vid Bloggalan igår kväll! Det är fler som skriver om detta idag, både i bloggvärlden och i media, inte bara Aftonbladet som arrangerade galan utan också till exempel DN. Men jag har en speciell anledning att skriva om det – inte bara för att jag har följt Tonårsmorsa under några år sedan jag själv började blogga och nu dessutom har börjat hjälpa henne med tekniken runt hennes bloggspace, utan framför allt för att jag verkligen gillar hennes blogg. Hon vågar vara personlig och vågar skriva om små vardagliga saker, tankar och känslor, lika väl som om stora och svåra och sorgliga. Och så har vi våra band till Afrika gemensamt.

Det är oerhört kul att Tonårsmorsa faktiskt vann sin kategori, Vardag – och kanske är det också en liten hint till alla kändisbloggare att en mer ”vanlig” person vinner. För det visar väl hur mycket starkare relation de som skriver ärligt, personligt och enkelt får till sina läsare än de som bara bloggar på ytligheter eller försöker krångla till det. Och det gäller nog alla bloggpriserna, som framför allt var läsarnas pris, efter omröstningen på AB:s sajt. I den här artikeln svarar Fatou själv på Aftonbladets frågor om vem hon är och varför hon bloggar.

Det var också intressant att några av de som bloggat mot FRA-lagen fick ett särskilt hedersomnämnande. Deras bloggande, på stoppaFRAlagen.nu har lett till att debatten hållits levande kring denna nya lag som många tror kommer att förklaras olaglig (!) i Europadomstolen när ärendet kommer upp där, eftersom den står i strid med grundläggande fri- och rättigheter för medborgarna. Läs mer här: Bloggförfattarnas debattinlägg i Aftonbladet idag.

Stort GRATTIS alltså från mig till Fatou och jag vet att alla andra kompisar i bloggosfären också skickar massor av lyckönskningar just nu. Gotta dig i detta ett tag och njut! Jag ser fram emot att träffa dig senare! Jag skulle varit med igår på bloggalan men fick förhinder i sista stund, men blev så jätteglad att se bilder och tv-inslaget på Aftonbladets sajt. Och alla ni som ännu inte har stiftat bekantskap med Tonårsmorsa, gör det NUUUUUUU!

Här alla vinnare: Och HÄR kan ni se alla de nominerade i de olika kategorierna.

Livsstil: Husmusen
Mode: Style by Kling
Nöje & Kultur: Bokhora
Politik & Samhälle: Opassande
Prylar & Teknik: Moderskeppet
Sport & Fritid: Birro
Vardag: Tonårsmorsa
Hederspriset: stoppaFRAlagen.nu

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

« »

© 2017 Aminata. Tema av Anders Norén.