Aminata

One love without borders!

Oh les femmes!

Vilka är det som alltid måste orka och vara starka för alla andras skull? Jo, alla världens mammor och kvinnor som tar hand om familjer och anhöriga och andra. Och i kristider blir det extra tydligt vem som verkligen bryr sig om barnens och vår gemensamma framtid. Inte är det soldaterna som är ute och skjuter i alla fall…

Därför, en kavalkad av starka kvinnor
i youtube-videor att muntra upp sig med när det känns som deppigast och man inte orkar ta in mer elände… Kvinnor, kvinnor, kvinnor. Vackra, kraftfulla, humoristiska, självsäkra, med glimten i ögat och såååå snygga… Och framför allt kvinnliga sångerskor som ni antagligen inte visste att de fanns… (ser ni några killar så är de bara där för att introducera tjejerna).

Debout les femmes! Hommes – respectez vous les droites des femmes!

Innan ni börjar titta på alla videorna här under så kolla också på det här fantastiska klippet med Fatoumata Kouyate, kvinnlig griot som sjunger – och spelar balafon! Eftersom hon har sex barn har hon inte hunnit vårda karriären så värst mycket, men kanske vi får höra talas mer om henne i framtiden. Jag menar, hur många kvinnliga balafonspelande grioter kan det finnas? OBS! intervjun är på franska.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Anny Kassy, Guinea

Kanny Dambakate, Guinea

Fatoumata Kamissoko, Guinea

Yarie Touré, Guinea

Waflash, Senegal

Fanta Djekoria, Guinea

Adja Soumano, Guinea

Tiranke Sidime, Guinea

Mamou Sidibé, Mali

Dene Issebere, Mali

Namassa Diabate, Guinea

Maimouna Barry, Guinea

Amy Koita, Guinea

Tigui Diabate, Guinea

Nabintou Diakite, Mali

Ramata Diakite, Mali

Nayanka Bell-Iwasado, Cote d’Ivoire

Djeneba Seck, Mali

Aicha Koné, Cote d’Ivoire

Sayon Camara, Guinea

Och okej då, så får väl Sekouba Bambino med vänner vara med på slutet då, det är ju ändå fotbollsmatch mellan Zimbabwe och Guinea imorron. I det härjade Conakry.
cccccccc

« »

© 2017 Aminata. Tema av Anders Norén.