Aminata

One love without borders!

Adam Tensta – i Senegal

På juldagskvällen gjorde Adam Tensta och hans gäng RMH – Respect My Hustle – ett gig med Youssou N’Dour i Dakar, Senegal. Som förband. Jag är jättenyfiken på hur det gick. Och nyfiken på hela resan, som Selam dragit med dem på. bild-22Så jag tänker följa bloggen som skrivs av Mam Foon och bloggen på mybestfriendismygrind.com som skrivs av pseudonymen David Husselhoff.

Projektets idé är att de svenska artisterna ska få träffa professionella musiker i Afrika – och att de ska få möta en ny publik!  Både i workshops och på scen. Det är ett fantastiskt bra initiativ att ta artister till Afrika från Sverige och inte bara därifrån och hit. Men jag gissar att både Mam Foon och Loulou Cherinet som jobbar för Selam ändå har fått kämpa stenhårt för att få stöd av Svenska Institutet för resan.

Etiopien, Senegal och Gambia ska gänget ha klarat av när de kommer hem. Det är Selams fjärde utbytesprojekt som tar med sig svenska artister till Afrika – tidigare har bland andra Timbuktu och Calle Real varit i Etiopien och Mali!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

« »

© 2017 Aminata. Tema av Anders Norén.