Jag och tider…. Barack Obamas invigningsceremoni äger rum klockan halv sex i kväll svensk tid, inget annat. Själv ska jag kolla på tv4, eller följa invigningstalet via någon av de otaliga hemsidor som sänder. Till exempel denna, AVAAZ, som just sänt ut ett promotionmail. Kolla deras sida här. I videorutan i högerspalten finns ytterligare en sajt som har streamat live, från klockan två svensk tid, bäst är att se den via min sida på vodpod, klicka här.

Det ska bli väldigt spännande att följa invigningsceremonin. Det är ju ett historiskt ögonblick, när USA:s förste afrikansk-amerikanske president ska svära sin presidented och sedan hålla sitt invigningstal. Och ett välbevakat ögonblick – förutom att en enorm publik och media från hela världen finns på plats är också säkerhetspådraget kring invigningen enormt, på grund av alla hot mot Obama och hans familj.

Något annat som fått enorma proportioner är försäljningen av merchandise runt invigningen – Obamakoppar, Obamafiltar, Obamatröjor, Obamakepsar, Obamaknappar, Obama-you-name-it… Frågan är om någon annan amerikansk president haft så mycket uppmärksamhet kring sig som just Barack Hussein Obama. Och hans fru Michelle – och de två små flickorna, Malia och Sasha, har också fått oerhört mycket uppmärksamhet sedan valutgången presenterades.

Många bloggare har skrivit om Obama, här är några som jag tycker är intressanta att läsa:

Nu är det dags för Obama att frälsa oss, skriver Jah Hollis (och länkar till låten ”Yes we can”).
Tveksamt om Obama kan infria alla förväntningar, skriver Stefan Olsson.
Obama kommer att göra de flesta besvikna, skriver Reza Javid.
Förväntningarna är enorma, skriver Arvid Falk.

Mathias Sundin skriver också intressant om amerikansk politik på sin sida Amerikanska val, och refererar mest vad som händer i USA just nu, tex. att Obama har 70% av sympatierna hos USA:s befolkning, medan Bush har endast cirka 33%.

Nu ska jag titta, streamingen har redan börjat och snart är det dags för TV4.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,