Är ni precis som jag sugna på att kolla Barack Obamas historiska invigning på tisdag och se konserten, men har inte tillgång till de tv-kanaler där det hela sänds?

HBO är den tv-kanal som arrangerar och livesänder från konserten idag, från 20.30 svensk tid. De anger på sin hemsida att man ska kunna se konserten där. I Sverige sänder TV8 konserten med ensamrätt på tv.

CNN öppnar fyra livekanaler via Facebook när det gäller ivigningsceremonin på tisdag. Varning för att nätet kan bli överbelastat med tanke på att förmodligen hela världen vill se detta.

Kolla in den här sajten, där alla sändningstider och kanaler anges. Ganska många sänder live via nätet på olika sätt. Här hittar ni informationen.

Eller kolla invigningen via Aminata.se – länk med nedräkning i vår videospalt till höger. Och lyssna på Obamas meddelande här under till alla som vill följa hans invigning till att bli USA:s 44:e president. Framför allt, säger han, kan ni uppmärksamma på olika sätt att det imorron, måndag den 19 januari, är Martin Luther King dagen (alltid tredje måndagen i januari). Här i Sverige kommer exempelvis Mariam Sherifay att få ta emot det så kallade MLK-priset vid en ceremoni på kvällen. Priset sponsras av Bilda, Centrum mot Rasism, Dagen, Kilpatrick Stockton, Kyrkans Tidning, Svenska Baptistsamfundet, samt Sändaren.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , .